Mogelijke inhoud van een traject bij Kratos:

Iedere begeleiding begint met een vrijblijvend oriënterend/intakegesprek. Hierbij wordt wederzijds informatie uitgewisseld om te onderzoeken wat jouw doel is en of ik daarin iets voor je kan betekenen. Voor mij is een voorwaarde dat het wederzijds moet klikken en dat jouw vraag helder is. Ieder traject is maatwerk. Afhankelijk van je vraag kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Aandacht voor afscheid nemen en omgaan met veranderingen:

Mensen kunnen heftig reageren in een overgangsproces. Ze hebben het gevoel met lege handen te staan. Miskenning van dit proces vergroot de kans op verlies van motivatie, chronische klachten en arbeidsongeschiktheid. Om ruimte te maken voor iets nieuws is het belangrijk het oude eerst los te laten. Als je moeite hebt met dit proces kan ik met jou zoeken naar een manier om er op een voor jou hanteerbare manier mee om te gaan.

Resultaat: een stap richting herwaardering, reflectie en integratie.

Zelfanalyse:

Wie ben ik, wat heb ik te bieden en wat vind ik belangrijk? Met behulp van het maken en nabespreken van een aantal opdrachten vind je de antwoorden op deze vragen. Dit zelfinzicht is belangrijk, omdat je dan beter kunt beoordelen wat voor werk goed bij je past. Je kunt het ook goed gebruiken in sollicitatiegesprekken.

Resultaat: persoonlijk profiel.

Visievorming:

Wat wil ik nou echt? Na het maken en bespreken van een aantal opdrachten ga je in deze fase een keuze maken waar je naar op zoek gaat. Een concreet, haalbaar en gewenst resultaat voor de korte en/of de lange termijn. Daarnaast worden eventuele leer- en ontwikkelpunten in kaart gebracht. Ook is er aandacht voor overtuigingen die je kunnen belemmeren of stimuleren om je doel te bereiken. Je krijgt zo nodig tips hoe je jouw toekomst zelf kunt creëren en sturen. In deze fase past ook het oriënterend netwerken. Zie ook onder Netwerken. Als je het traject volgt vanuit een werkende situatie kan het zijn dat je na deze fase bewust kiest voor de baan die je hebt.

Resultaat: zoek- en ontwikkelingsprofiel vanuit een visie op je toekomstige loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden.