Netwerken


Rode draad

Netwerken loopt als een rode draad door de trajecten van Kratos.
De reden is dat netwerken een zeer krachtig middel is als het gaat om het onderzoeken van je mogelijkheden en het vinden van “onzichtbare” banen. Dat wil zeggen, banen die je niet vindt in advertenties.

Wederzijds

Netwerken doet iedereen al van nature. Iedereen maakt gebruik van andermans kennis, vaardigheden en contacten als men naar iets op zoek is. Hoe duidelijker dat iets omschreven wordt, des te beter kunnen mensen elkaar helpen. Bijvoorbeeld een aanbeveling voor een goede huisarts of school voor je kinderen als je net verhuisd bent.

Weerstand

Als netwerken genoemd wordt als manier om op zoek te gaan naar een passende baan, reageren veel mensen met weerstand. “Ik ga toch niet zomaar om een baan vragen als er geen vacature openstaat!” is een veelgehoorde reactie. Dat klopt. Op die manier zul je niet veel succes boeken.

Oriënterend of gericht

Je kunt op twee manieren netwerken als het gaat om het zoeken van werk:
  1. Oriënterend netwerken: hierbij ga je informatie verzamelen over voor jou mogelijk interessante functies door te praten met mensen die dat werk doen.
  2. Gericht netwerken: je weet wat je wilt en gaat op zoek naar mensen die je dichter bij je doel kunnen brengen.
De kracht van netwerken is dat het altijd weer nieuwe contacten oplevert. Belangrijk is dat je goed voorbereid op pad gaat. Kratos begeleidt dat proces stap voor stap.

Resultaat: je leert een krachtig instrument gebruiken om je te oriënteren en een passende baan te bemachtigen

Vrijblijvend contact opnemen?