Re-integratie

Vragen

  • Ik ben een tijd ziek geweest en wil weer aan de slag maar dit kan niet in mijn oude beroep. Ik heb geen idee wat mijn mogelijkheden zijn die passen bij mijn ervaring, kwaliteiten en belastbaarheid.
  • Ik ben ontslagen en ik ben vanuit de WW al een tijd zonder succes aan het solliciteren. Hoe vergroot ik mijn kans op succes?
  • Na 10 jaar volledige WAO-uitkering ben ik nu goedgekeurd en mag ik weer aan de slag. Ik zou graag willen weten wat ik nog zou kunnen betekenen op de huidige arbeidsmarkt en welke stappen ik moet zetten.

Actie

Voor veel mensen is de stap om daadwerkelijk actie te ondernemen om bovenstaande wensen te realiseren erg groot. Zeker als je nog bezig bent met het verwerken van het feit dat je je baan kwijt bent of door lichamelijke ongemakken je werk niet meer kunt doen. Als je een WW of WAO/WIA-uitkering hebt, kun je zelf loopbaanbegeleiding inkopen bij een re-integratiebedrijf door middel van een IRO ( individuele re-integratieovereenkomst).

Zelfvertrouwen

In mijn ogen is in beweging komen, doelgericht zoeken en hervinden en uitstralen van zelfvertrouwen essentieel voor succes op de arbeidsmarkt. Voorwaarde is dat je weet wat je wilt, anders vind je altijd het verkeerde! Vaak is dat nou net de lastigste vraag. Daarnaast kan het zijn dat je niet zoveel inzicht hebt in waar je kwaliteiten en vaardigheden liggen. In een begeleidingstraject bij Kratos loopbaanbegeleiding besteed ik naar behoefte aan bovenstaande onderwerpen uitgebreid aandacht. Daardoor kun je overtuigd van je eigen kwaliteiten op zoek naar de baan die bij je past en waar je plezier in hebt. Daarbij is aandacht voor de goede balans tussen privé en werk in mijn ogen essentieel.

Zoekrichting helder

Ik help je antwoord te vinden op de vragen wie ben ik?, wat heb ik te bieden? en wat wil ik?, zodat je aan een potentiële werkgever kunt overbrengen wat je wilt en wat je kunt betekenen voor het bedrijf.